x

Potpuno novo u Sarajevu: Sportska gimnastika za dječake i djevojčice, prvi treninzi su počeli! (GALERIJA)

Usrećiti dijete nešto je ka čemu teži svaki roditelj. To svakako podrazumijeva i kako ga dugoročno i kvalitetno usmjeriti i pružiti mu priliku da se pravilno razvija. Sport je jedna od stvari koja će djetetu pružiti da zadovolji sve svoje osnovne potrebe, a  trener Nermana Dalipagić - (FASTO) licencirani instruktor skijanja,  trener gimnastike je došla na sjajnu ideju da u Sarajevu pokrene aerobik i gimnastiku za dječake i djevojčice. Četiri dana u sedmici vaši najmlađi imaju "teretanu" za sebe, kada se pored potrebe za kretanjem i igrom radi i na socijalizaciji. 

Djeca obožavaju fizičku aktivnost tako da ih je u svijet sporta potrebno uvoditi još u najranijem djetinjstvu jer je to doba u kome se postavljaju temelji za zdrav život. Bavljenje sportom ne samo da pospješuje zdravlje nego djecu uči i timskom radu i disciplini. Pored toga, pomoću sporta djeca će naučiti njegovati sportski duh, kako da sebi postavljaju ciljeve i prihvataju izazove.


Pri odabiru sporta za vaše dijete, ono o čemu trebate razmišljati su djetetove tjelesne sposobnosti, uzrast, stepen razvoja, kao i prirodne sposobnosti i njegov interes za sport. Sportovi za djecu u ranom djetinjstvu i predškolskom dobu pružaju djetetu da redovno ili nekoliko puta sedmično, određeno vrijeme bude fizički aktivno, pri čemu su rezultati sasvim nebitni.



Na gimnastiku se mogu upisati djeca već sa tri ili četiri godine, te je preporučena od strane stručnjaka. Kao bazni sport, gimnastika je idealna za razvijanje motorike i nema bolje pripreme za kasnije bavljenje bilo kojim sportom. Gimnastika je primjerena svakom djetetu bez obzira na fizičke predispozicije. Ona je temelj svih sportova, i pomoću nje dijete razvija mišićnu snagu, ravnotežu, fleksibilnost, zdrav karakter. Mišići, kosti, i zglobovi postaju čvršći, tijelo postaje razgibano, spretno i okretno.


Pokretanje treninga sportske gimnastike za dječake i djevojčice nešto je potpuno novo u Sarajevu, budući da utorkom, srijedom, petkom u subotom mališani dobijaju svoju "teretanu". Uz mjesečnu članarinu od 40 KM Vaši mališani će se upoznati sa velikim brojem interesantnih  vježbi koje uključuju mišiće cijelog tijela, a veliki dio njih će biti predstavljen  djeci  kroz igru i zabavu, što gimnastiku za djecu čini još privlačnijom. Iako je gimnastika individualni sport, ona podstiče druženje i timski rad jer se treninzi izvode u grupama oformljenim prema uzrastu djece. Kroz timski rad djeca izgrađuju prijateljski i pozitivan stav prema drugima i uče se toleranciji.


Trener Nermana Dalipagić osim stručne edukacije, dobrobiti gimnastike usvojila je osobno od svoje najmlađe dobi te je time (edukacijom i vlastitim iskustvom) stekla potrebne kompetencije za trenerski i odgajateljski rad s djecom. Sportska gimnastika za djecu je od sada dostupna sa treninzima u Sarajevu, a  sve Vas poziva da svoje dijete pridružite njihovim vršnjacima koji se na veoma zanimljiv način upoznavaju sa ljepotama i prednostima gimnastike. U toku je upis, svi ste dobrodošli!


PRVI TRENING JE BESPLATAN! KONTAKT TELEFON: +387 62 898 941

TERMINI: 


UTORAK: 17:45 - 19:00 (Sportska dvorana Merkator Dobrinja)

SRIJEDA: 16:30 - 17.30 (Sala Imzit Dobrinja)

PETAK: 17:45 - 19:00 (Sportska dvorana Merkator Dobrinja)

SUBOTA: 18:45 - 20:00 (Sportska dvorana Merkator Dobrinja)

Facebook:

https://www.facebook.com/nermana.gym/ 

https://www.instagram.com/sportska.gimnastika/



Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.