x

Predstavljen Hongqi H5

Upravo je limuzina s oznakom Hongqi H5 bila koplje kojim je agresivno u boj krenuo brend Crvena zastava u privatnom segmentu na kineskom tržištu.

Prije toga, Hongqi je sklapao vozila samo sa državne činovnike, i to one visoko rangirane. Prva generacija modela H5 je razvijena na brzaka, i bila je utemeljena na japanskom sedanu poznatom kao Mazda 6, a veza nije čudna jer je matični koncern kineskog modela njegovao zajednički poduhvat s Mazdom.

Kako bilo, Hongqi H5 se uspješno nosio s bremenom pionira pa je godišnja prodaja u kontinuitetu rasla, da bi u prošlog godini dosegla brojku od 84 hiljada isporučenih jedinica. Sada je predstavljen drugi naraštaj sedana i njega krasi sopstveni identitet. Kao takav mijenja prethodnika, a matični koncern FAW objavljuje prve zvanične fotografije noviteta.

Kada se osmotri sa spoljne strane, može se zapaziti da je novi Hongqi H5 u stvari kopija poslovnog sedana s oznakom Hongqi H9. Momenat je da podsjetimo na činjenicu koju smo više puta ponavljali, a to je da je za dizajn kineske marke zaslužan bivši stilista marke Rolls-Royce, Žil Tejlor. Čovjek je otišao iz FAW-a još 2018. godine.


Na nosu vozila se može vidjeti i karakterističan grb brenda. Dužina ovog sedana je na granici od oko 4,9 metara, ali su proporcije "petice" i dalje različite, to jest neprijatne oku. Razlog se krije u činjenici da je tolika limuzina postavljena na platformi namijenjenoj vozilima s prednjim pogonom, odnosno poprečno postavljenim motorom.

Veliki kineski koncern FAW još uvijek nije izašao u javnost sa ostalim pojedinostima u vezi noviteta. Iako, nezvanične informacije govore o tome da će se ispod haube naći dvolitarski turbobenzinac koji sarađuje s robotizovanom mjenjačkom kutijom.


Prvi pogled na enterijer je obezbijeđen zahvaljujući špijunskim fotografijama, pa znamo da je u kabini montiran uspravno postavljen tablet preko cijele centralne konzole, nešto nalik viđenom na aktuelnoj S Klasi iz Mercedesa.

Premijera druge generacije limuzine Hongqi H5 će biti upriličena na aprilskom Salonu automobila u Pekingu. Model zasnovan na Mazdi je i dalje u upotrebi i sada se ti automobili prodaju u Narodnoj Republici Kini po cijeni koja varira u rasponu od 23 do 30 hiljada dolara, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.