x

Warriorsi ponovo izgubili

Predvođeni Hardenom Rocketsi protunjali Chicagom, Dončić opet sjajan

Tokom noći na NBA parketima odigrane su četiri utakmice.

Houston Rocketsi su u Chicagu vezali treći uzastopni trijumf. Predvođni Jamesom Hardenom gosti iz Teksasa su slavili rezultatom 94:117. Ključna je bila treća dionica koju su Rocektsi dobili 18:36.

Hardena je asistencija dijelila od triple-doublea. Meč je završio sa 42 poena, deset skokova i devet asistencija. Podršku je imao u Russelu Westbrooku sa 26 poena. Wendell Carter sa 16 poena i 16 skokova je bio najbolji pojedinac kod Bullsa.

Najefikasniji meč večeri odigrane je u FedEx Forum Areni. Domaći Memphis Grizzliesi su izgubili od Dallas Mavericksa rezultatom 122:138. Najbolji pojedinac susreta bio je Luka Dončić s novim double-double učinkom od 24 poena i 14 skokova.

Golden State Warriorsi nastavljaju redati poraze, ovaj put su izgubili na gostovanju kod Oklahoma City Thundera. Domaći su slavili rezultatom 114:108. D'Angelo Russel i Alec Burks su za goste postigli po 30, odnosno 23 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Danilo Gallinari sa 21 poenom.

Seriju poraza New Orleans Pelicansi su prekinuli kod Charlotte Hornetsa. Gosti su stigli do trijumfa 110:115 uz odličnu partiju Brandona Ingrama od 25 poena. Devonte' Graham je za domaće postigao 24 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.