x

ZVIJEZDA DENVERA

Veliko prizanje za Jokića: Američki mediji ga proglasili najboljim igračem NBA lige

Jednostavno je toliko dobar. To je održivost, kazao je jedan od ispitanih u anketi


Reprezentativac Srbije i košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić izabran je za najboljeg igrača u NBA ligi, objavio je ESPN.

ESPN je uoči početka sezone sproveo istraživanje o najboljim igračima u ligi, a Jokić je dobio 13 glasova, dok je košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) dobio dva.

- U prve četiri sezone ankete, Jokić nije dobio nijedan glas u ovoj kategoriji. Jokić je briljirao u plej-ofu i doveo je prošle sezone Denver do prve titule u NBA ligi. On je proglašen za MVP finala plej-ofa 2023. "Ko bi drugi mogao osvojiti?" - pitao je skaut iz Zapadne konferencije.

- Adetokumbo se nalazi na drugom mjestu, ali je jedini košarkaš koji je dobio najmanje jedan glas u ovoj kategoriji u posljednjih pet godina - navodi ESPN.

Luka Dončić, slovenski reprezentativac i košarkaš Dalasa, dobio je najviše glasova u kategoriji "ko će biti najbolji igrač NBA lige u narednih pet godina".

Slovencu je pripalo šest, Entoniju Edvardsu (Anthony Edwards) tri, a Jokiću i Viktoru Vembanjami (Victor Vembanyama) po dva glasa.

Najviše glasova u anketi "ko će dobiti MVP regularnog dijela sezone" dobio je Jokić. Adetokumbo i Džejson Tejtum (Jason Tatum) po dva, te Devin Buker (Booker) i Donovan Mičel (Mitchell) po jedan.


- Pošto je Jokiću malo nedostajalo da postane prvi igrač u posljednja četiri desetljeća koji je tri puta u nizu bio MVP, pošto je prošle sezone završio na drugom mestu iza Džoela Embida, stručnjaci očekuju da srbijanski centar bude najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2023/2024 - navodi ESPN.

- Jednostavno je toliko dobar. To je održivost - izjavio je skaut sa Istoka o Jokiću.


Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.