x

Čileanac napušta Barcelonu

Pregovori su počeli: Vidal uskoro u novom klubu?

Čileanski fudbaler Arturo Vidal ovog ljeta evidentno napušta Barcelonu.

Dugo se govorilo kako će on otići iz Barce, ali sam Vidal je želio pokušati da se izbori za mjesto u startnoj postavi prije nego što eventualno digne sidro.

Ipak, obzirom da mu to nije pošlo za rukom i da mjesto u prvoj postavi dobija tek ponekad, vjeruje se kako će se odlučiti za odlazak, a naredna destinacija trebala bi biti Italija.

Čileanski defanzivni vezni dugo vremena se povezivao s Interom i čini se kako je sada konačno došla šansa da se taj transfer realizuje.

Prije nekoliko dana Italijani su pisali kako su Nerazzurri pred početak ljetnog prelaznog roka opet obnovili interes za Vidala, a danas katalonski Sport prenosi kako su pregovori između Barce i Intera započeli.

Vjeruje se kako će katalonska ekipa biti zadovoljna s obeštećenjem između 15 i 20 miliona eura za svog igrača i da će Inter to uredno isplatiti. Ako je vjerovati toj priči, najveći problem u pregovorima zapravo i ne bi trebao biti problem i stvar bi mogla biti brzo riješena.

Što se tiče samog Vidala, on je već igrao u Seriji A i to za ekipu Juventusa. Između Stare dame i Barce nastupao je i za Bayern Minhen.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.