x

NIJE DOBIO NIJEDAN LAJK

Prije 12 godina niko nije htio igrati basket s njim, a sada je najbolji na svijetu

Popularni "Džoker" je izdominirao kao niko do sada - prvi je igrač koji je u plej-ofu imao najviše poena (600), skokova (269) i asistencija (190)

Fenomenalni Nikola Jokić odveo je Denver nagetse do historijske titule u NBA ligi.

Denver je u finalu bio bolji od Majami hita sa 4:1. Jokić je u odlučujućoj šestoj utakmici ostvario double-double učinak. Ubacio je 28 poena, uhvatio 16 skokova i na to je podijelio još četiri asistencije.

Zanimljivo, Jokić je kao 16-godišnjak 2011. putem Facebooka zvao na basket, ali mu tada niko nije odgovorio. Nije dobio nijedan "lajk", a sada je najbolji košarkaš svijeta.


U plej-ofu je ostvario čak deset triple-double učinaka i oborio je rekord Vilta Čembrlejna (Wilt Chamberlein). Također, nikad se nije desilo da jedan igrač u plej-ofu bude najbolji po poenima, skokovima i asistencijama..., sve do Jokića.

On je titulu osvojio tako što bio je prvi strijelac plej-ofa (600 poena), najbolji skakač (269) i najbolji asistent (190).

Popularni "Džoker" izdominirao je u ovoj sezoni. Bio je najefikasniji pojedinac posljednjeg finalnog meča, na kraju je proglašen i za MVP-a finalne serije.

Trebao je biti i MVP regularne sezone, ali je odlučeno da Džoel Embid (Joel Embiid) dobije ovo laskavo priznanje.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.