x

Proteinski hljeb za dobro jutro

Kad je hljeb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda sijecite.

Sastojci: 300 g posnog sira, 100 g mljevenih badema, 100 g usitnjenih lanenih sjemenki, 125 g usitnjenih zobenih pahuljica, 1 kašičica soli, pola kesice praška za pecivo, 8 bjelanaca, 2 kašike susama, 2 kašike sjemenki bundeve, 2 kašike suncokretovih sjemenki.


Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i sjemenke.

2. Dodajte lagano umućena bjelanca i posni sir, pa dobro promiješajte.

3. Duguljasti kalup za hljeb obložite papirom za pečenje pa stavite smjesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo susamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.

4. Kad je hljeb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda sijecite.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.