x

Hornetsi zainteresovani za bh. centra

Rasipa se Lillardov tim? I Jusuf Nurkić bi u naredna dva dana mogao promijeniti sredinu

Portland Trail Blazersi će do kraja prelaznog roka u NBA ligi po svemu sudeći napraviti još promjena.

Prije nekoliko dana Trail Blazersi su poslali Roberta Covingtona i Normana Powella u Los Angeles Clipperse, a intenzivno se radio i na trejdu CJ McColluma, koji bi mogao karijeru nastaviti u New Orleans Pelicansima, dok ga žele i New York Knicksi.

McCollum je osmogodišnju NBA karijeru proveo u Portlandu gdje je činio sjajan tandem sa Damianom Lillardom, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Pelicansi bi u dogovoru osim McColluma trebali iz Portlanda dobiti Larrjya Nanca Jr. i Tonyja Snella, dok bi Josh Hart, Nickeil Alexander-Walker, Tomas Satoranyk i Didi Louzada uz određene pikove pojačali tim Trail Blazersa.


Damian Lillard ostao je bez trojice saigrača iz petorke, ostaje jedino Jusuf Nurkić, ali prema trenutnim informacijama američkih novinara specijaliziranih za košarku, bh. reprezentativac također je u opticaju za trade.


Navodno su Charlotte Hornetsi zagrijani za posao sa Trail Blazersima kako bi doveli Nurkića u svoje redove, a očekuje se da se ova tema aktualizira narednih sati i da iz Charlottea pošalju konkretan prijedlog prije četvrtka, kada će biti zaključen prelazni rok u NBA ligi.

Pitanje je samo kakve planove imaju u Portlandu s Nurkićem i da li je on zamišljen kao budućnost tima uz Lillarda. S obzirom na njegove igre, teško da će ga se Trail Blazersi tek tako odreći, ali ostaje da se vidi na kraju krajeva šta nude Hornetsi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.