x

Rekordna zarada za LeBrona Jamesa. Pogledajte koliko je veća od ostalih NBA zvijezda

LEBRON JAMES devetu godinu zaredom predvodi Forbesov popis košarkaša s najvećom godišnjom zaradom, i to s gotovo 30 milijuna dolara više od sljedećeg na popisu, Stephena Curryja. Iako ima NBA igrača s većim ugovorima od Jamesa, razliku je napravio ulaganjima izvan terena.

U nadolazećoj sezoni James će od ugovora s LA Lakersima zaraditi 44 milijuna dolara, a Forbes ostatak njegovih prihoda procjenjuje na oko 80 milijuna, što dovodi do ukupne zarade od 124.5 milijuna dolara, najveće u povijesti za NBA igrača u jednoj godini. U obračun su uključeni sponzorski ugovori, ali ne i sve privatne investicije, tako da se radi o najnižoj mogućoj procjeni.

Drugi na popisu je Stephen Curry iz Golden State Warriorsa (95.1 milijun), a slijede ga Kevin Durant (88), Giannis Antetokounmpo (86.5) i Russell Westbrook (82.1). Top 10 zatvaraju Klay Thompson, Damian Lillard, James Harden, Paul George i Jimmy Butler. Njih desetorica zajedno će zaraditi oko 750 milijuna dolara.


Forbesova lista NBA košarkaša

1. LeBron James (LA Lakers) 124.5 milijuna dolara

2. Stephen Curry (Golden State) 95.1

3. Kevin Durant (Brooklyn) 88.0

4. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) 86.5

5. Russell Westbrook (LA Lakers) 82.1

6. Klay Thompson (Golden State) 60.6

7. Damian Lillard (Portland) 60.5

8. James Harden (Philadelphia) 53.0

9. Paul George (LA Clippers) 51.0

10. Jimmy Butler (Miami) 49.7


LeBron premašio milijardu dolara zarade

James je nedavno postao prvi aktivni košarkaš koji je premašio milijardu dolara zarade u karijeri. Michael Jordan u društvo milijardera ušao je 2016. godine, davno nakon završetka igračke karijere. 

LeBron je ujedno i jedan od samo pet sportaša u momčadskim sportovima s godišnjom zaradom većom od 100 milijuna dolara, a ostali su NFL zvijezda Dak Prescott te nogometaši Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar.


(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.