x

POTVRDIO PREDSJEDNIK

Ronaldo je imao ponudu neuporedivo jačeg kluba, ali je silno želio u Saudijsku Arabiju

Cristiano Ronaldo je nedavno ozvaničio svoj prelazak u saudijski Al Nassr, no poručio je da je imao mnogo ponuda sa svih strana. Jedna od njih je zvanično potvrđena.

Brazilski velikan Corinthians silno je želio dovesti Ronalda kao slobodnog igrača nakon što je raskinuta njegova saradnja s Manchester Unitedom. Brazilci su čak napravili poseban projekt za dovođenje Ronalda i angažovali su brojne sponzore.

Kapiten Portugala je tokom svoje prve konferencije za medije u Al Nassru tvrdio da je dobio brojne ponude s različitih kontinenata, među kojima je i Južna Amerika, a ispostavilo se da je jedan od tih klubova Corinthians.

Predsjednik ovog kluba, koji se kvalitetom daleko odskače od Al Nassra i cijelog saudijskog nogometa, potvrdio je da je Corinthians silno želio dovesti Ronalda te da je ponuda bila upućena.


Prema riječima prvog čovjeka Corinthiansa Duilija Monteira Alvesa, klub je bio spreman ponuditi identičnu platu Ronaldu, kakvu je on imao s Manchester Unitedom, što iznosi oko 450.000 eura sedmično, no to je odbijeno.

"Poslali smo ponudu Cristianu Ronaldu, a plata je bila jednaka onoj koju je zarađivao u Manchester United. Bio je to dvogodišnji ugovor kojeg bi mogli ostvariti uz pomoć sponzora. Znamo da je imao ponude iz Evrope, no ugovor sa saudijskim klubom je 20 puta veći", rekao je Alves za Os Donos da Bola.


Alves je poručio da je obavio šest ili sedam razgovora s Ronaldovim menadžerom Jorgeom Mendesom, ali da je klub na kraju ostao bez angažmana jednog od najboljih igrača godinama unazad.


Izvor: klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.