x

NAKON KRVAVOG SUKOBA

"Sakrili" se pod kapuljače: Pogledajte slike hapšenja huligana u Atini

Sukob je završio smrtnim ishodom, nakon što je od ubodnih rana preminuo Mihalis Katsouris

Na ulicama Atine u ponedjeljak navečer došlo je do užasnog sukoba navijača AEK-a i Dinamo Zagreba.

Sukob je završio smrtnim ishodom, nakon što je od ubodnih rana stradao navijač AEK-a Mihalis Katsouris (Michalis). Povrijeđeno je još osam osoba, među kojima i jedna maloljetna, prenijeli su ranije grčki mediji.

Dva dana nakon velikih nereda u Atini, grčka policija je dovela na sud devedesetak privedenih. Odgovarat će za sve šta se dogodilo kobne noći u Grčkoj, a istraga o ubici Mihalisa još traje.

- Ovo nisu navijači. Živim u Nju Filadelfiiji 100 metara od stadiona i radim u kafiću AEK-a pa sam jako dobro poznavala momka. Želim vrištati od bijesa! Zašto ste nas ostavili nezaštićene?

Zašto ste zakasnili kad smo vas zvali? Zašto ste došli pola sata nakon što smo vikali da nas ubijaju? Zašto ste sve ove propalice nesmetano pustili u naš grad - pita se Marianda G., prijateljica ubijenog navijača AEK-a, s kojim je bježala tu noć.

- Bježali smo da im pobjegnemo, a gomila ljudi obučenih u crno probadala je koga je god našla pred sobom i bacala kamenje na nas.


Došli su ubijati! I to sve u deset navečer, kad su vani još bila mala djeca s porodicama - poručila je Marianda, prenose grčki mediji.

Kako su prenijeli grčki mediji, majka ubijenog navijača doživjela je srčani udar kada su joj javili za smrt njenog sina.


Inače, zbog nereda koji su se desili u ponedjeljak navečer jučer je otkazana utakmica AEK-a i Dinama u okviru 3. pretkola Lige prvaka.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.