x

Škoda Superb – četvrta generacija stiže 2023 godine

Škoda je započela testnu fazu modela Superb, koji će po svoj prilici biti predstavljen tokom 2023. godine.

Naime, poznato je da će nova generacija Volkswagen Passata biti predstavljena 2023. godine, proizvodit će se u Bratislawi.

Budući da Škoda Superb dijeli platformu i mnogobrojna tehnička rješenja sa Passatom, može se očekivati da ova dva modela budu predstavljena nedugo, jedan za drugim.


Špijunski fotografi su imali priliku snimiti testni prototip novog Superba, koji unatoč kamuflaži na prednjem i stražnjem dijelu, neodoljivo podsjeća na aktuelni model, koji je osvježen, predstavljen prije dvije godine u Frankfurtu.

Da bi prikrili nove oblike, Škodini inženjeri koriste mulu, odnosno poznat karoserijski oblik, što je moguće, jer će i nova generacija koristiti Volkswagenovu MQB platformu.


Očekuje se da će novu generaciju Superba pokretati plug-in hibridni sistem, ali sa baterijom nešto većeg kapaciteta koji bi trebao omogućiti nešto veći električni doseg. Nezvanični izvori sugerišu da bi Superb PHEV trebao imati električni doseg između 60 i 100 km, da će u ponudi biti i benzinski motor, ali da će dizelski motor biti izostavljen.

S druge strane, gotovo je sigurno da će Škoda ovaj model predstaviti 2023. godine, sa ciljem da mu osigura 7-godišnji ciklus, jer će nakon 2030. godine uvesti potpuno nove modelske generacije sa električnim pogonom.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.