x

Smiju li bebe piti hladno majčino mlijeko?

Mnogim bebama kojima niču zubi bilo bi draže piti hladno majčino mlijeko jer nudi olakšanje od boli.

Međutim, ovo postavlja često pitanje u glavama mnogih roditelja: smiju li bebe piti hladno mlijeko?


Smiju li bebe piti hladno mlijeko?

Vaša beba može piti majčino mlijeko na sobnoj temperaturi ili malo hladnije. Ne mora nužno biti toplo. Međutim, ne postoje istraživanja utemeljena na dokazima o konzumiranju hladnog mlijeka od strane beba. Stoga biste o hranjenju bebe hladnim mlijekom trebali razgovarati s bebinim pedijatrom. A zatim odlučiti u skladu s bebinim zdravstvenim stanjem i preferencijama između hladnog i toplog mlijeka.

Ono što je bitno je da prije hranjenja provjerite temperaturu mlijeka, kako se bebe ne bi opekle. Ako vaša beba voli samo toplo mlijeko, možete koristiti grijače bočica. To vrijedi i kada hranite bebu na bočicu ili za izdajano majčino mlijeko.

Iako nema konkretnih dokaza koji ukazuju na štetu, bebe mogu biti osjetljive na hladno mlijeko tijekom noći. Hladno mlijeko može potaknuti bebu da se probudi više nego toplo mlijeko i moguće je da neće tako lako ponovno zaspati.

Izdojeno majčino mlijeko možete čuvati u hladnjaku do četiri dana. U zamrzivaču se može čuvati šest mjeseci. Iako je prihvatljivo čuvati 12 mjeseci ili čak i više, to može utjecati na kvalitetu.


Smiju li bebe piti hladno majčino mlijeko kada su prehlađene?

Iako nema dokaza o nuspojavama kada bebe piju hladno mlijeko tijekom prehlade, trebali biste im izbjegavati davati bilo što hladno ako im iritira grlo.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.