x

SAVRŠENO OSVJEŽENJE

Smoothie od dinje i kandiranog đumbira

Ovaj smoothie gotov je za 5 minuta, a kombinira slatku dinju i ljutkasti đumbir te i punomasno mlijeko


Ovaj smoothie gotov je za 5 minuta, a kombinira slatku dinju i ljutkasti đumbir te i punomasno mlijeko. Ovaj brzi napitak savršeno je osvježenje u bilo kojem trenutku dana

Ovaj jednostavan recept za ljubitelje dinje ujedno je i jedan od nama omiljenih recepata za smoothie kad je sezona dinje. Bilo gdje - od ljeta do jeseni, s vrhuncem u avgustu - njihov poseban, gotovo cvjetni mošusni miris postaje prava mjera za slatko uživanje.

Osim toga, ovaj zdravi napitak izvrstan je izbor za početak dana ili savršen međuobrok koji će te napuniti energijom i zadovoljiti sve potrebe za slatkim.

A zbog visokog sadržaja vode, s vremena na vrijeme, njime možeš i utažiti žeđ nakon treninga. S obzirom na to da je đumbir poznat po pozitivnom djelovanju na zdravlje, osjećat ćeš se preporođeno nakon prvog gutljaja. Po želji, ovom smoothieju slobodno možeš dodati i neko drugo voće, a želiš li malo gušći napitak svakako mu dodaj nezaobilaznu bananu.

Smoothie od dinje i kandiranog đumbira

Sastojci

1 kg dinje

1 čaša punomasnog mlijeka

1 kašika smeđeg šećera

1 kašika kandiranog đumbira

Postupak

Prereži 1 dinju težine oko 1 kg na pola i kašikom joj ukloni sjemenke i niti. Nareži polovice na ploške i izreži koru. Nareži kriške na komadiće.

Stavi komade dinje u mikser ili blender. Dodaj 1 kašiku kandiranog đumbira narezanog na komadiće, 1 čašu svježeg mlijeka, 1 kašiku šećera od trske i 4-5 kocki leda.

Pomiješaj voće, mlijeko, šećer i led, podijeli smoothie od dinje i đumbira u čaše i posluži.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.