x

SNIMCI SA SIGURNOSNIH KAMERA, TRAGOVI KRVI, OGREBOTINA NA ZORANOVOJ RUCI... Ovo je 5 razloga zbog kojih je pala optužnica protiv Marjanovića!

Prikupljanje novih i provjeravanje postojećih dokaza iz optužnice protiv Zorana Marjanovića radi boljeg razjašnjenja stanja stvari neophodno je za dopunu istrage koja se vodi u slučaju ubijene pjevačice, stoji u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Kako se nezvanično saznaje, vraćanjem optužnice protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu, Apelacioni sud ukazao je na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića. Sedam zahtjeva upućeno je navodno Višem tužilaštvu koje će u narednom periodu morati da poradi na dopuni istrage.

Jelena Krsmanović Marjanović, pevačica “Granda”, pronađena je mrtva nakon nešto manje od 24 sata potrage, 2. aprila 2016. godine u kanalu u Crvenki, naselju kraj Borče. U sljedećima danima policija je saslušala niz svjedoka, a pod lupom istrage najprije su se našli članovi porodice Jeleninog muža Zorana. Svi oni negirali su učešće u ubistvu.


KAMERE

Svi kadrovi koji gledaju ka nasipu

Kako navodno stoji u odluci Apelacionog suda, potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko vještačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici Put za Crvenku - odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

- To vještačiti sa posebnim ukazivanjem da u spisima predmeta postoji slika monitora koja u donjem deijlu ekrana, po sredini pokazuje u kom pravcu gleda kamera, a sa koje nije vještačen video zapis, a što je u daljem toku postupka neophodno obaviti - stoji u odluci suda.


DNK


Ogrebotina na ruci Marjanovića

Biološkom fakultetu u Beogradu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku pjevačicinog tijela.


KRV

U „mercedesu“ Jelenina krv

Iz nalaza koji je dostavljen u optužnici, Biološkog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da DNK materijal izolovan sa zadnjeg sjedišta „mercedesa“ pripada Jeleni, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi.


ISKLJUČEN TELEFON

Zoranov telefon u stanju mirovanja

Nezvanično, Apelacioni sud u obrazloženju navodi da je neophodno da se u daljem toku postupka obavi dopunsko vještačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.


MOBILNI TELEFONI

Kretanje svjedoka

Apelacioni sud naložio je da je neophodno putem vještaka iz oblasti telekomunikacije obaviti prostorno i vremensko vještačenje kretanja mobilnog telefona svjedoka Milana R., koji se u trenutku ubistva pjevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.