x

GUARDIOLA SE ZAMJERIO NAVIJAČIMA REALA

Solari bijesan na Guardiolu: "Namjerno nas je izostavio, Real je najbolji klub u historiji i borit će se i ove godine za sva tri naslova!"

Juventus, Bayern i Barcelona su najbolji klubovi na svijetu. Zašto? Zato što svake sezone osvajaju prvenstvo i kup.

Oni su uvijek tu negdje blizu trofeja, rekao je nedavno Pep Guardiola i na sebe navukao bijes navijača Real Madrida kao i njihovog trenera Santiaga Solarija.

Real Madrid je osvojio posljednje tri Lige prvaka, no trener Manchester Cityja smatra kako ima i boljih klubova od njih. Solari pak kaže kako je Guardiola namjerno izostavio Real sa svog popisa najboljih na svijetu.

- Mislim da je to bio namjerni propust. Real je najbolji klub u historiji, uključujući posljednje desetljeće - prokomentarisao je kratko izjave argentinski trener.

Real je posljednjih godina bio apsolutni vladar evropskih natjecanja, no potpuno drugačija priča je u domaćim natjecanjima gdje Barcelona već godinama vodi glavnu riječ.


U zadnjih deset godina, Katalonci su La ligu osvojili sedam puta, Real dva puta, a njihov gradski rival Atletico jedanput. Ni ove sezone ne stoje baš najbolje u ligi, Barcelona im na polovici sezone bježi već deset bodova. Unatoč tome, Solari najavljuje da će se njegova momčad boriti za sva tri naslova.

- Imat ćemo šansu za tri naslova i borit ćemo se za sve. U stanju smo za tako nešto jer imamo igrače koji pokazuju veliki trud i odanost - kaže samouvjereni Solari.

Real je u prvoj utakmici četvrtfinala kupa pobijedio Gironu 4-2, a u četvrtak ih očekuje uzvrat gdje će ići po potvrdu prolaska u polufinale. Ako tamo i Barcelona prođe, to znači da ćemo gledati El Clasico u Kupu kralja...

(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.