x

NOGOMET

Španski fudbaler dvije godine nije jeo meso: “Mislio sam da mi šteti, ali…”

Bivši Dinamov nogometaš, a sad igrač RB Leipziga i španjolske reprezentacije Dani Olmo za njemačke medije otkrio kako je zbog ozljeda morao ponovo revidirati svoj režim ishrane i vratio je meso u svoju prehranu zbog problema s povredama poslije dvije godine.

Dani je proživio malu noćnu moru 2021. godine s povredama i misleći da je problem u ishrani, izbacio je meso s menija. Dugo se mučio s povratkom poslije dva puknuća butnog mišića u novembru i decembru, govorio je o tome svojevremeno u intervjuu.

“Imao sam vremena proširiti krug ljudi oko mene koji me savjetuju o svemu, fitnesu, psihološkom aspektu i ishrani. Primjerice, loše sam se osjećao fizički kad bih jeo meso, pa ću ga zasad izostaviti iz prehrane”, govorio je tad.

Nije ga jeo dvije godine

Izdržao je dvije godine, međutim poslije problema s povredom na početku tekuće sezone, od koje se oporavio tek mjesec dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Katru, odlučio se na novu promjenu, odnosno povratak na staro.

Novinari SportBilda upitali su ga boji li se novih ozljeda.

“Uvijek nastojim misliti pozitivno, sad sam zdrav i to je najvažnije. Poslije problema s povredama sam malo se promijenio, primjerice, poslije dvije godine ponovo jedem meso. Mislio sam da je zapravo loše za mene i odustao sam od njega potpuno, međutim kada su se povrede vratile, morao sam ponovo malo mijenjati prehranu”, objasnio je.


(n1info.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.