x

Domaći će imati za čim da žale

Spektakl u Dortmundu završen bez pobjednika: Borussia pravila nestvarne greške, Leipzig ih kažnjavao

Borussia Dortmund je u derbiju 16. kola Bundeslige ugostila na svom terenu Leipzig, a na kraju je rezultat glasio 3:3.

Domaći su puno bolje ušli u meč i od prve minute su krenuli sa napadima na gol Leipziga, a nakon nekoliko dobrih prilika su u 23. minuti stigli do vodstva kada je Julian Weigl pogodio za 1:0.

Borussia je i nakon postignutog gola nastavila sa napadima, a u 34. minuti je stigla i do 2:0 nakon što je Julian Brandt sjajnim potezom izbacio jednog igrača Leipziga i postigao gol, a iako su gosti nakon toga bili nešto bolji, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Na samom početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Leipzig stiže do 2:1 kada je golman Borussije napravio katastrofalnu grešku i poklonio loptu Werneru koji postiže gol.

Samo šest minuta nakon toga igrači Dortmunda prave novu veliku grešku i ponovo poklanjaju loptu Werneru koji postiže novi gol za 2:2.

U 55. minuti Borussia je ipak stigla do novog vodstva kada je Jadno Sancho postigao gol, a nakon što su domaći promašili nekoliko šansi, uslijedila je kazna.

Patrik Schik je u 78. minuti pogodio za 3:3, a iako su oba tima nakon toga imala svoje šanse da dođu do pobjede, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Leipzig je ostao na vrhu tabele i sada ima 34 boda, dok je Borussia Dortmund trenutno na 3. mjestu i ima 30 bodova.

Augsburg je slavio na svom terenu sa visokih 3:0 protiv Fortune, dok je Hoffenheim pobijedio Union Berlin u gostima sa 2:0. Ermin Bičakčić je u igru ušao u 64. minuti u ekipi Hoffenheima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.