x

United se interesuje

Stigla ponuda iz Engleske, Lewandowski od ljeta član elite?

Engleski Premiership najjača je liga na svijetu u kojoj igraju neke najveće nogometne zvijezde, a od ljeta bi mogla da bude bogatija za još jednog takvog člana.

Robert Lewandowski ima ugovor s Bayernom do ljeta 2023. godine, no još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje. Lewa želi višegodišnji ugovor, ali s obzirom na njegove godine, pošto na ljeto puni 34 godine, Bavarci su mu spremni dati samo godinu dana ugovora.

To bi moglo poljskog reprezentativca natjerati da ode već na ljeto, odnosno čelnike Bayerna da ga prodaju kako bi zaradili na njemu godinu dana prije isteka ugovora.

Novinar Bilda Christian Falk uvjerava da je stigla ponuda od strane Manchester Uniteda koji prati situaciju oko poljskog napadača i spreman je otkupiti njegov ugovor po nekoj realnoj i pristupačnoj cijeni.


Iako ulazi u pozne igračke godine, Lewa je i dalje gol-mašina i ubjedljivo jedan od najboljih strijelaca na svijetu. Ove sezone je dao čak 42 gola u svim takmičenjima i pitanje je gdje bi Bayern bio da ga nema u napadu.

Mada, ima onih koji nisu pretjerano naklonjeni Lewandowskom ili barem ih nervira što Poljak ne pristaje na Bayernove uslove, pa je bivši igrač kluba Mario Basler u svojoj kolumni oštro opleo prema Lewandowskom.

"Šta još treba da se uradi da bise osjećao važnim? U klubu o Lewandowskom stalno govore pozitivno, jasno poručivši da žele da produže ugovor. Zarađuje najviše u timu, daleko najviše, svaki dan mu se ulizuju, šta još treba? Da mu režu nokte na nogama?", pita se Basler.


On smatra da Lewandowski nije Bayern i da klub treba da traži drugog napadača već na ljeto, a Manchester Unitedu najviše u prilog idu takve stvari unutar njemačkog velikana.

Ukupno je u dresu Bayerna na 364 utakmice postigao 336 golova, a prije toga igrao je u Borussiji Dortmund i Lechu u Poljskoj.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.