x

ispovijest

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA PJEVAČICE ANICE MILENKOVIĆ: Zbog bolesnog sina sam ostala u Americi!

Kada se sa samo 13 godina pojavila na muzičkoj sceni sa pjesmom „Na lančiću ime tvoje“, Anica Milenković (39) je brzo osvojila publiku i stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije. Mnogi su tada vjerovali da ništa neće uspjeti da poremeti njen put ka uspjehu, ali nije bilo tako. Snove talentovane djevojčice najprije je prekinuo razvod roditelja, poslije čega je Anica napravila dužu pauzu.

Po povratku na estradu, snimila je nekoliko uspješnih ploča. Taman kada je ponovo uspjela da vrati popularnost u životu joj se opet dešavaju preokreti. Naprasno je donijela odluku da ode na kraći period u Ameriku, iz koje se do danas nije vratila.

- Na moju odluku da ostanem u Americi najviše je uticalo to što je moj sin Filip (8) rođen bez sluha. U vrijeme kada sam razmišljala da dođem u Srbiju, postojala je lista čekanja za ugradnju implantata i cijeli proces je bio veoma dug, što ovdje to nije slučaj. Kao roditelj sam željela da se Filip što prije operiše i počne da napreduje. Filip je sada dobro. Govori, sluša, čak se i svađa. Svaki roditelj koji ima dijete sa bilo kojim invaliditetom dobro zna koliko je to bolno, teško, treba se boriti i ne odustajati čak i onda kada se napredak ne vidi - kaže Milenkovićka, koja sama odgaja djecu koju je rodila u dva braka.

Pjevačica kaže da se nije mnogo promijenila kao osoba.

- Ovo dijete u meni još je živo. Znam da mnoge buni moja odluka o preseljenju u Ameriku, ali meni je bilo važnije da mi dijete napreduje, da se posvetim njemu i kćerki Barbari (10) - završava Anica.

- Sada mogu da kažem da imam kompletan album. Slavko Stefanović dolazi kod mene u februaru i konačno ulazim u studio. Veoma se radujem tome, pjesme su dobre i mislim da nikada dosad nisam ozbiljnije birala pjesme kao sada - kaže Milenkovićka.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.