x

U 2019. dobit Porschea BH 4,6 miliona KM!

SARAJEVO - Društvo ograničene odgovornosti Porsche BH Sarajevo poslovnu je 2019. godinu završilo sa 4,6 miliona KM neto dobiti, što predstavlja povećanje profita od 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, saznaje finansijski protal Beta.ba iz nerevidiranog finansijskog izvještaja društva.

Ukupni prihodi Porschea BH u 2019. godini, prema Bisnode rješenjima / FIA podacima, iznosili su 195 miliona KM i za 6 posto su manji od prihoda iz prethodne godine. Ukupni rashodi kompanije u prošloj godini iznosili su 189 miliona KM i također su za 6 posto manji od rashoda godinu ranije.

Ukupna aktiva Porschea BH Sarajevo, zaključno s 31. 12. 2019. godine, iznosila je 74,5 miliona KM, a kapital 27,7 miliona KM. Dugoročne obaveze kompanije na kraju prošle godine iznosile su 32,4 miliona KM, a kratkoročne obaveze 8 miliona KM. U kompaniji je na kraju prošle godine bilo zaposleno 77 uposlenika.


Napomena: Za tačnost podataka iz finansijskih izvještaja odgovorne su osobe koje prema zakonu predstavljaju društvo. Važna napomena: Podaci u tabeli izmijenjeni naknadno, u skladu s najnovijim informacijama koje nisu bile dostupne u trenutku objavljivanja teksta.


U gornjoj tabeli nalaze se odabrani podaci preuzeti iz finansijskih izvještaja privrednog društva. Ako su podaci preuzeti iz nerevidiranog finansijskog izvještaja onda su podložni eventualnim promjenama nakon provedene revizije. Posebno skrećemo pažnju da ukupni prihodi i rashodi nisu isto što i prihodi i rashodi od poslovnih aktivnosti, kao da ni neto dobit ili gubitak nije isto što i dobit ili gubitak od poslovnih aktivnosti. KM je fiksno vezana za euro u omjeru 1 KM = 0,511292 euro.

.

IZVOR: Beta.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.