x

U sklopu projekta “Bjelašnica mladima” realizovano preko 100 ski i snowboard obuka

Udruženje Ekvilibrijum - Škola skijanja Balance, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade 20.02.2021.godine na Bjelašnici je upriličilo manifestaciju „Bjelašnica mladima“, usklopu koje je preko 100 polaznika uspješno završilo ski i snowboard obuku.

Manifestacija je održana u skladu sa epidemiološkom situacijom i odlukama Kriznog štaba.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim posjetiocima kao i polaznicima ski i snowboard obuke. S obzirom na poštivanje i pridržavanje svih mjera i odluka Kriznog štaba, nismo bili u mogućnosti da realizujemo sve prijave za obuku, te se nadamo da ćemo naredne godine u sklopu projekta „Bjelašnica mladima“ imati što je više moguće polaznika, a da sama manifestacija neće biti uslovljenja mjerama i epidemiološkom situacijom“, saopćili su organizatori.

Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bili su zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul.

Ministarsto za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ideju i svrhu projekta te omogućilo da se svim zainteresovanim, naročito mladima, osigura besplatna ski i snowboard obuka, kao idealna aktivnost usljed COVID-19 pandemije, kada je pristup sadržaju namijenjen mladim osobama iznimno limitiran.

Uz podršku prijatelja projekta, osigurane su i dodjeljene nagrade za učesnike/ce, te se stoga posebne zahvale upućuju prijateljima projekta koji su podržali ovaj event.

„S obzirom na veliku zainteresovanost kao i pozitivne reakcije svih prisutnih, već smo krenuli sa pripremama za narednu godinu. Želimo napredovati svake godine, te smo već u pregovorima kako sa ovogodišnjim tako i novim sponzorima i prijateljima projekta, koji će nam sigurno pomoći da naredni projekat „Bjelašnica mladima“ donese nešto novo svim posjetiocima.“, istakli suorganizatori iz Udruženja Ekvilibrijum.

Pogledajte djelić atmosfere koja je vladala u subotu na Bjelašnici.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.