x

UFC

UFC POTVRDIO NOVI MEČ ZA MCGREGOROV POJAS: Prvak uskočio samo šest dana prije borbe

Samo je pet dana ostalo do sjajnog UFC 223, a sinoć je službeno otkazana glavna borba večeri za pojas prvaka lake kategorije, kojeg trenutno još uvijek drži Conor McGregor.

Iako se sumnjalo da se radi o prvoaprilskoj šali, UFC je službeno potvrdio da se Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov neće boriti za naslov. Ferguson se morao povući zbog ozljede koljena i to je već četvrti propali pokušaj organiziranja njihovog međusobnog obračuna.


Bio je to jedan od najiščekivanijih mečeva godine, no UFC je uspio spasiti priredbu i pronaći zamjenu samo šest dana prije borbe. Izazov je prihvatio prvak perolake kategorije Max Holloway koji je najavio da će trenirati kako bi uskočio u slučaju ozljede. Prije mjesec dana Holloway je imao zakazanu borbu za Frankiejem Edgarom na UFC 222, ali je i sam odustao mjesec dana ranije zbog ozljede.


Holloway može ispisati povijest

Predsjednik UFC-a Dana White početkom godine je najavio da će se Ferguson i Nurmagomedov boriti za pravi naslov prvaka, a ne privremeni kojeg je Ferguson do sada držao. To znači da će titula biti oduzeta McGregoru koji se godinu i pol nije borio u UFC-u. Pojas je u igri unatoč ozljedi Fergusona, pa će tako Holloway imati priliku postati drugi čovjek nakon McGregora s dva UFC pojasa. Irac još niti jednog nije branio, a nakon prvog, sada će mu biti oduzet i drugi. Fergusonu će biti oduzet privremeni pojas.

Najneobičnije je možda u cijeloj priči način na koji se Ferguson ozlijedio. Kako je sam potvrdio na društvenim mrežama, nezgoda mu se dogodila u studiju nakon medijskih obveza prošlog petka. Navodno se spotaknuo i tako ozlijedio ligamente koljena zbog čega je morao otkazati borbu.


McGregor se vraća u septembru i borit će se za pojas

Zanimljivo, White je priznao da McGregoru nije bila ni ponuđena borba s Nurmagomedovim nakon posljednjih događaja.

"Mislim da Conor ne bi mogao proći vagu u samo šest dana. To je veliko rezanje kilaže za njega. Nije tip kojeg želim ubaciti kao zamjenu u posljednji trenutak. On je tip s kojim želim graditi borbu i imati vremena za promociju. Mislim da bi se mogao vratiti u septembru i boriti se s jednim od ovih boraca", rekao je White.

Max Holloway u UFC-u ima 12 uzastopnih pobjeda, posljednje dvije ostvario je protiv Josea Alda protiv kojeg je osvojio i obranio pojas. Posljednji poraz Hollowayu je nanio upravo Conor McGregor u ljeto 2013. odlukom sudaca.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.