x

Ukusna pileća šnicla sa ananasom

Dodatak šnicli je pura od palente.

Sastojci: četiri pileće šnicle, četiri kruga ananasa (konzervirani), 300ml paradajz pirea, 200ml slatke pavlake, 200g rendanog sira (Gouda), četiri kašike maslaca sa začinskim biljem, četiri kružića od paradajza, jedna kašika začina za pizzu, jedna kašikica koriandera, malo soli sa začinskim povrćem, malo bibera, malo aleve paprike, chili pahuljice


Priprema:

1. Šniclu oprati i posušiti. U tepsiju uliti paradajz pire, slatku pavlaku i sve navedene začine, pa lagano izmiješati. Dodati šniclu na pripremljen sos, pa je jedanput prevrnuti u sosu.

2. Preko šnicle staviti krugove ananasa. U sredinu ananasa dodati maslac sa začinskim biljem.

3. Tepsiju prekriti alu foliom ili backpapirom. Peći na 200 stepeni.

4. Preko pečene šnicle posuti rendani sir. U sredinu ananasa dodati kružit će paradajza, kao što je na slici. Na kratko vratiti u pećnicu da se sir istopi i malkice zapeče.

5. Dodatak šnicli je pura od palente.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.