x

Unaprijeđeni Subaru Forester stiže na jesen

Subaru je prošle godine predstavio redizajnirani Forester, što nikako ne znači da se na tom automobilu više ništa ne radi.

Naime, japanski proizvođač je za ovaj model spremio nekoliko novih "unapređenja" za 2020. godinu.  

Novi model bi u prodajne salone širom svijeta trebalo da stigne već ove jeseni.

Početna cijena po kojoj će se prodavati je 24.495 dolara u SAD, što je za 200 dolara više nego prije.

Uz manji "skok" cijene stiže i nešto bolje. Naime, Forester je opremljen unaprijeđenim EyeSight sistemom asistencije vozaču.

Također, tu je i sistem "Rear Seat Reminder" koji je dizajniran da spriječi da djeca i životinje ostanu zatvoreni u vrelim automobilima.

Sistem provjerava da li neko sjedi na zadnjem sjedištu. Tu je i novi sistem koji nadgleda pritisak u penumaticima.

Druge promjene su premale da bi ih spominjali. U svakom slučaju, sada znamo da će se model Forester u Premium paketu prodavati po cijeni od 27.395 dolara u SAD.

On je opremljen i "All-Weather" paketom. To podrazumijeva prednja sjedišta sa grijačima, grijače bočnih retrovizora i vetrobranskog stakla.

Na vrhu ponude nalazi se model Forester Touring koji podrazumeva LED osvetljenje u kabini i spolja. Ovaj model će se prodavati po cijeni od 34.595 evra, što je za 300 dolara više nego ranije.

Svi modeli su opremljeni 2.5-litarskim bokser agregatom koji razvija 182 KS (136 kW) i 238 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa varijabilnom transmisijom preko koje se simetrično snaga šalje svim točkovima, prenose Vrele gume.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.