x

Upoznajte jedan najbržih automobila na svijetu

Hennessey Special Vehicles, proizvođač hiperautomobila sa sjedištem u Teksasu, predstavlja Venom F5 Revolution Roadster hiperautomobil, koji je otkriven sa izloženim ugljeničnim vlaknima.

Novi Hennessey Venom F5 Revolution Roadster je sveobuhvatno modifikovan u odnosu na svog Coupe brata, za vrhunske performanse na putu i stazi uz poboljšanu agilnost, beskompromisno upravljanje i veću silu pritiska.

Paket poboljšanja usmjerenih na stazu uključuje aerodinamička poboljšanja - značajno veće prednje i zadnje razdelnike, prepoznatljivo zadnje krilo - ponovo podešeno vješanje, nove točkove i digitalnu telemetriju. Revolution Roadster ima visoko postavljeni centralni otvor za vazduh, prenesen sa Revolution Coupea, koji isporučuje svjež vazduh u motorni prostor F5.

Za razliku od Coupe modela, krov F5 Revolution Roadstera je rekonstruisan sa uklonjivom pločom napravljenom od krutih kompozita od ugljeničnih vlakana. Jednodelni krov je u potpunosti izolovan od elemenata i obložen mekanim presvlakama od alkantare. Lagani krovni panel je težak samo 8 kg, što olakšava uklanjanje i instalaciju za jednu osobu.

Motor je Hennessey 6,6 litarski 'Fury' V8 twin-turbo sa 1817 KS, uz sedmostepeni mjenjač i pogon na zadnje točkove.

Debi Venoma F5 Revolution Roadstera na The Quail, Motorsport okupljanju, otkriva i prvi od pet ograničenih 'Bare Carbon' modela.

John Hennessey, osnivač i izvršni direktor kompanije: "Novi Venom F5 Revolution Roadster kombinuje naš hiperautomobil fokusiran za stazu sa otvorenim krovom za neuporedivo visceralno iskustvo vožnje. Ovaj prvi primjer, napravljena po mjeri za specijalnog klijenta, predstavlja našu golu karbonsku završnu obradu. Naš hiperauto je bezvremensko umjetničko djelo koje je podjednako vizuelno inspirativno koliko i fizički privlačno, zahvaljujući svom V8 motoru sa dva turbo punjača sa 1817 KS."

Cijena iznosi tri miliona dolara, dok je serija ograničena na samo 12 jedinica (proizvodnja je već rasprodata), a prvi primjerak je navodno kupio Majkl Džordan najbolji košarkaš svih vremena.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.