x

Plasirali se u četvrtfinale Kupa Kralja

Valencia tek nakon penala savladala trećeligaša Leonesu

Fudbaleri Valencije plasirali su se u četvrtfinale Kupa Kralja nakon šti su večeras poslije penala uspjeli da pobijede trećeligaša Leonesu.

Leonesa je od prve minute krenula dosta defanzivno i jasno je bilo da im je cilj da pokušaju sačuvati svoju mrežu. Valencia je nekako pokušavala da što prije zabije gol i dođe u prednost, ali nikako nisu uspjeli da nađu put do mreže domaćih.

Kako je utakmica odmicala tako je tempo na terenu bio sve lošiji. Leonesa je čuvala "nulu" i nadala se penalima, dok su Šišmiši što prije željeli da riješe posao protiv trećeligaša.

No, i pored velikih prilika na obje strane u regularnih 90 minuta nije bilo golova. U produžecima su obje ekipe igrale nešto opreznije. Leonesa je i dalje bila dosta defanzivnija od gostiju, ali su uspjeli da ostvare svoj cilj i dođu to penala.

Tako je trećeligaš došao na korak od još jedne senzacije jer su u prošloj rundi izbacili Atletico Madrid.

Domaći su otvorili penal seriju, ali je Domenech odbranio Menudu penal. Za Valenciju je šutao Coquelin koji je pogodio za 1:0. Benito je sljedeći pucao za Leonesu, ali je Domenech odbranio i njegov udarac.

Soler je bio naredni izvođač za Valenciju, te je sigurno povisio na 2:0. S druge strane gol za Leonesu uspio je postići Pichin i smanjiti na 2:1. Za Valenciju je potom šutao Gomez i povisio je na 3:1 i doveo svoj tim na korak od naredne runde.

Tračak nade za domaće vratio je Montes koji pogađa za 3:2. No, sve je bilo gotovo kada je Dani Parejo pogodio s bijele tačke za konačnih 4:2 i odveo je svoj tim u četvrtfinale.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.