x

Vraća se u Francusku

Varane napušta Real Madrid i već se zna za koji klub će potpisati

Francuski defanzivac Raphael Varane ovog ljeta će prema svemu sudeći napustiti Real Madrid.

Ovaj 28-godišnji defanzivac s kraljevskim klubom ima ugovor do kraja naredne sezone i odbio je mogućnost da produži saradnju. Zbog toga Real Madrid ne želi da Varane narednog ljeta ide bez obeštećenja i spremni su da ga prodaju ovog ljeta.

Varane je u Real Madrid stigao još prije godine iz Lensa kada je plaćen deset miliona eura i pokazao se kao pun pogodak kluba sa Santiago Bernabeua.

Međutim, prethodne dvije sezone Varane nije bio baš na svom nivou zbog čega je izgubio mjesto startera. Ove sezone je imao pristojnu minutažu, ali najviše zbog činjenica da je Sergio Ramos bio često povrijeđen.


Španski mediji već sedmicama špekulišu o tome da Varane nema namjeru da produži ugovor s Kraljevima i da mu je želja da već ovog ljeta promijeni klub i nađe sebi novi izazov.

Varane se povezuje s nekoliko klubova, a prije nekoliko dana Marca je objavila da su za njega najveći interes pokazali PSG i Chelsea.

Međutim, danas stižu nove informacije za Varanea. Pojedini francuski mediji objavili su da je Varane odlučan da se nakon deset godina vrati u Francusku i da karijeru nastavi u PSG-u.


Navodno, Varane je poručio Florentinu Perezu da želi napustiti klub i potpisati za PSG, te se nada da mu predsjednik Reala neće praviti probleme kada stigne ponuda Parižana.

Le Parisien je objavio danas da je PSG spreman izdvojiti oko 60 miliona eura za Varanea što bi za Kraljeve sigurno bila odlična zarada.

Također, očekuje se da će Varane potpisati ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će godišnje zarađivati oko deset miliona eura. Zvanična potvrda transfera trebala bi se desiti početkom narednog mjeseca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.