x

Došlo vrijeme za rastanak

Velika zvijezda se oproštajnim pismom oprostila od Reala

Neki igrači su već počeli da se opraštaju od Reala.

Od ranije je poznato da će neke pojedine zvijezde napustiti Real, a sada je došlo vrijeme za oproštaj. Ranije je to uradio Isco, a njegove korake je slijedio i Gareth Bale.

Bale je oproštajnim pismom rekao zbogom Realu nakon što je prethodnih devet godina nastupao za velikana iz Madrida.

"Želim da se zahvalim saigračima, prošlim i trenutnim, trenerima, osoblju i navijačima koji su me podržavali. Došao sam prije devet godina kao mladić koji je želio da ostvari svoj san da igra za Real Madrid."


"Da nosi iskonski bijeli dres, grb na grudima i igra na stadionu Santiago Bernabeuu, da osvaja titule i bude dio onoga po čemu je ponosan, da osvaja Ligu prvaka.

"Sada mogu da se osvrnem i kažem da je ovaj san postao stvarnost i mnogo više od toga. Biti dio ovog kluba, njegove historije i ostvariti ono što sam uspio kao igrač Real Madrida, bilo je nevjerovatno iskustvo koje nikad neću zaboraviti.

"Želim da se zahvalim i predsjedniku Florentinu Perezu, Joseu Angelu Sanchesu i odboru koji mi je dao šansu da igram za ovaj klub. Zajedno smo uspjeli da stvaramo trenutke koji će zauvijek živjeti u historiji kluba i fudbala", poručio je 32-godišnjak.


Iz Madrida odlazi na pomalo neslavan način pošto je proteklih sezona bio na marginama i praktično nikako nije igrao. Jedno vrijeme je boravio na posudbi u Tottenhamu.

Bale je s Realom osvojio ukupno 19 trofeja uključujući pet Liga prvaka. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.