x

Verstappen najbrži u kvalifikacijama, ali kreće 15.

Max Verstappen odvozio je najbrže kvalifikacijsko vrijeme za VN Belgije s više od šest desetinki prednosti ispred Carlosa Sainza u Ferrariju dok je Sergio Perez bio treći najbrži za Red Bull.

Verstappen je bio uvjerljivo najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:43.665, više od šest desetinki ispred Sainza u Ferrariju dok je Perez bio treći u drugom Red Bullu, donosi MAXF1.net.

Nizozemac nije ni vozio drugi brzi krug, a Sainz nije uspio popraviti svoje vrijeme za Ferrari nakon kratkoga izleta u šljunak u drugom sektoru što je rezultiralo s više od sekundu zaostatka.


Verstappenu će najbolje vrijeme kvalifikacija dati 15. startno mjesto u utrci, iza 14. Bottasa koji je dobio 15 mjesta kazne, a Leclerc je bio četvrti najbrži u kvalifikacijama i startat će 16. u utrci.

Ocon i Alonso plasirali su se u Q3 za Alpine i završili peti i šesti najbrži, ali Ocon će startati 17. zbog kazne za promjenu pogonske jedinice dok će Alonso startati treći.


Hamilton i Russell kvalificirali su se na sedmo i osmo mjesto, ali će zbog kazni za Verstappena, Leclerca i Ocona startati četvrti i peti.

Albon se plasirao u Q3 za Williams, ali zbog kazni za tri vozača ispred njega startat će šesti. Norris se također plasirao u Q3 za McLaren, za razliku od Ricciarda, ali je bio najsporiji u Q3.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.