x

Verstappen o prekidu niza pobjeda: Znao sam da će doći ovaj dan

Trofejni nizozemski vozač, osvrnuo se na VN Singapura, utrku koja je označila kraj njegovog dugačkog niza pobjeda u Formuli 1.


Max Verstappen kaže da je znao da će doći i dan kada će prestati njegov nevjerojatan pobjednički niz koji je trajao deset utrka, ali da je u potpunosti ‘u redu s tim’ i da moraju biti savršeni ako se žele vratiti pobjedničkim navikama, donosi MaxF1 portal.

Verstappen u subotu nije uspio proći u Q3 nakon što se cijeloga vikenda mučio s ponašanjem svoga Red Bulla RB19 na neravnim ulicama Singapura, a u utrci je startao na hard gumama, kao i timski kolega Perez.

Rani sigurnosni automobil nije im išao na ruku, jer nisu mogli tako rano prijeći na medium ili soft, a drugi sigurnosni automobil izašao je nekoliko krugova nakon što su Red Bullovi vozači bili u boksu.

Bez obzira na to, Verstappen se uspio probiti do petoga mjesta, samo 0.264 s iza Leclerca koji je startao treći.

“Znao sam da će ovaj dan doći, tako da je za mene apsolutno u redu”, istakao je Nizozemac novinarima na kraju utrke.

Nastavio je u sličnom tonu:

“Svi uvijek govore: ‘Oh, vidi ih kako su dominantni, vidi kako je to lako, ali nije lako. Puno je detalja koje uvijek trebaš ispraviti, a očito je da ovaj vikend nekoliko stvari nismo ispravili.”

“Mislim da je sve išlo protiv nas u utrci sa sigurnosnim automobilom, bio je to vjerojatno najgori mogući scenarij. S današnjom strategijom bilo je jako važno ne pogriješiti, inače ste u zaostatku i ne pobjeđujete. Stvarno mislim da bih se borio s vozačima na vrhu, da su sigurnosni automobili radili malo više u našu korist, jer je zadnja dionica bila sasvim pristojna, mogao sam se zabaviti dok sam sustizao. No ipak, nismo imali sreće tokom utrke jer su sva sigurnosna vozila išla protiv nas.”, istakao je Verstappen.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.