x

VELIKA RAZMJENA

Vestbruk ide u Jutu, Lejkersi vraćaju igrača kojeg su trejdali zbog afere

LA Lejkersi, Juta Džez i Minesota Timbervulvsi su jutros objavili da se desio veliki trejd


Tri NBA tima, LA Lejkersi, Juta Džez i Minesota Timbervulvsi su napravili razmjenu u kojoj su učestvovala osmorica košarkaša, a najzvučnije ime je svakako Rasel Vestbruk (Russell Westbrook).

Lejkersi su se riješili velikog ugovora bivšeg najkorisnijeg igrača koji se nikako nije mogao snaći.

Vestbruk ide u Solt Lejk Siti i obući će dres Jute, a pored njega će dobiti Huana Toskana-Andersona (Juan Toscano-Anderson) i Demijana Džounsa (Damian Jones) i pik prve runde.

Put Minesote će Majk Konli (Mike Conley) iz Jute, Nikejla Aleksandra-Volkera (Nickeil Alexander-Walker) i pik druge runde.

Lejkersi su u ovoj razmjeni vratili svog bivšeg igrača D'Andžela Rasela (D'Angelo Russell) iz Minesote, kao i Malika Bizlija (Beasley) i Džereda Vanderbilta (Jarred) iz Jute. Rasel je 2015. godine izabran kao drugi pik od strane Lejkersa.

Za Vestbruka postoji određena priča da se on neće zadržati u Juti i postoji velika šansa da je Juta ovo uradila samo radi pika iz 2027. godine Lejkersa i drafta koji će biti dugo poslije Lebrona Džejmsa.

Lejkersi su dobili veoma potrebne igrače za rotaciju, kao i dobre šutere u vidu Bizlija i Rasela. Vanderbilt će im pomoći u odbrani sa kojom imaju ogromnih problema.

Tim iz Los Anđelesa je svojevremeno trejdao Rasela zbog afere, nakon što je tajno snimio i objavio video u kojem je njegov tadašnji saigrač Nik Jang (Nick Young) priznao da je prevario zaručnicu pjevačicu Igi Azaleu (Iggy).

Konli će donijeti Minesoti veteransko iskustvo, koje je ovoj mladoj ekipi doista potrebno.

Čini se da je ovaj trejd bio dobitan za sve, ali to će samo vrijeme kazati.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.