x

Volkswagen ID.7. Električni nasljednik Passata sa 700 kilometara dometa

Volkswagen je odabrao CES kao mjesto svjetske premijere svoje električne limuzine. Prema planu, ID.7 će krenuti u proizvodnju 2023. godine.

Karoserija, iako kamuflirana, nije iznenađenje. Vitke linije upoznali smo prije pola godine u konceptu ID.Aero. Međutim, automobil koji vidite na slikama je serijska verzija – zato i kamuflaža.

ID.7 temelji se na MEB platformi i ima impresivan međuosovinski razmak. 2969 mm je 94 mm više od Tesla Model 3 i 20 mm više od Ioniqu 6. Također je 165 mm više od Passata s motornim pogonom, što znači doista prostranu kabinu.


Međutim, tipično za električne Volkswagene, bit će prilično minimalistički. Sudeći prema prikazanoj grafici, Volkswagen se kladio na golemi, 15-inčni multimedijski ekran i minimalan broj fizičkih tipki. Valja ipak napomenuti da se, kao što je najavljeno, vraćaju klasične tipke na upravljaču, a konačno će osvijetliti i dodirne klizače.

Još jedna novost u interijeru je sistem “Smart Air Vents” koji će iz daljine prepoznati prisutnost ključa te će ovisno o uslovima pokrenuti proces grijanja ili hlađenja interijera prije dolaska vozača. Također će omogućiti preciznije upravljanje pojedinim zonama između vozača i putnika.


Nažalost, unatoč brojnim prikazanim detaljima, još uvijek nismo saznali onaj najvažniji. O pogonu Volkswagen šuti, hvali se samo visokom učinkovitošću i obećava autonomiju od 700 km. Zvuči dobro, ali detalji će se tek vidjeti.

ID.7 će se nuditi na tri kontinenta: Evropi, Aziji i Sjevernoj Americi. Proizvodnja u Emdenu, Njemačka, počet će 2023.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.