x

Zenica

Zenički NK Steel City eliminisao iz Kupa FBiH drugoligaša NK Kolinu! (Foto)

U Zenici odigrana utakmica prvog kola seniorskog Kupa Federacije BiH, u kojem su se sastali zenički kantonalni ligaš NK Steel City (Čelični grad) i drugoligaš iz Ustikoline, NK Kolina, član Druge lige FBiH, grupa Centar. Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarili su domaći nogometaši Steel Cityja i tako se plasirali u drugo kolo Kupa FBiH.

Strijelci za NK Steel City bili su: Mahir Jusić u 5′, Albin Biloglavić u 10′, Nasudin Smriko u 44′, te Nermin Pašalić (2x) u 46′ i 81′, dok je gol za Kolinu postigao Mirza Gluhačević u 29′.

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje po sunčanom i sparnom vremenu, + 24* C, pred oko 200 gledalaca.

Službena lica na utakmici NK Steel City – NK Kolina:

Glavni sudija: Semir Balić (Tešanj), pomoćnici, A1 Selmin Osmančević (Zenica), A2 Mirza Tičić (Sarajevo), 4.sudija Samir Kapo (Kakanj), delegat Damir Malić (Sarajevo), posmatrač suđenja Elvis Mujić (Banovići):

Sastavi ekipa:

NK STEEL CITY: Anel Suljić, Ervin Sendić, Nermin Šišić, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Nermin Pašalić, Imran Hrustanović, Albin Biloglavić, Denis Imamović (cap), Mahir Jusić, Hamza Karabegović.

(Glavni trener Almir Karabegović, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović);

Na klupi Steel Cityja: Nedim Dubičić, Aldin Kubat, Nasudin Smriko, Sanjin Subotić, Adi Terzo, Amar Vehabović, Muhamed Šut, Harun Tutumić.

FK Kolina: Emir Osmanspahić, Crneta (cap), Bišević, Polovina, Živojević, Gabela, Čomor, Kostić, Gluhačević, Begović, Adnan Osmanspahić.(Glavni trener Senad Merdanović, predstavnik kluba Nudžein Geca).

U jednoj fer i zanimljivoj utakmici u Zenici, domaći nogometaši Steel Cityja su ostvarili visoku i ubjedljivu pobjedu nad drugoligašem Kolina iz Ustikoline. Na prvi gol smo čekali pet minuta, kada je strijelac bio Mahir Jusić, nakon nesporazuma u gostujućoj odbrani. Jusić je dobio loptu na oko 13 metara i pogodio prazan gol za 1:0 pored istrčalog golmana Koline. U 10′ je 2:0 za domaće, a strijelac je bio, glavom sa sedam metara, Albin Biloglavić nakon kornera sa desne strane. Gosti smanjuju na 2:1 u 29′ preko Mirze Gluhačevića, nakon odbrane domaćeg golmana Anela Suljića i ubacivanje sa peterca odbijene lopte u gol domaćih. Na 3:1 povisio je Nasudin Smriko u 44′ nakon odlične akcije po lijevoj strani i ubacivanja lopte u gol.

Na početku drugog poluvremena, u 46′, na 4:1 povisio je Nermin Pašalić. Nakon jednog kontranapada iz trećeg pokušaja, loptu je šutirao sa peterca i rezantnim šutom savladao golmana gostiju, Emira Osmanspahića. Svoj drugi gol za visoko vođstvo domaćina, Nermin Pašalić, postigao je u 81′. On je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca za konačan rezultat od 5:1 i prolaz NK Steel City u drugo kolo Kupa FBiH.

U dosadašnjim utakmicama u Kupu, ove sezone, NK Steel City je u osmini eliminisao NK „Žepče 1919“ sa 3:0* (p,f.), u četvrtfinalu NK Krivaju u Zavidovićima sa 1:2, u polufinalu, kod kuće, FK Borac iz Jelaha sa 1:0, te u finalu visočku Bosnu sa 2:1. U drugom kolu Kupa zenički NK Steel City je domaćin Jedinstvu iz Bihaća (13.9.).

Odigrane utakmice prvog kola seniorskog Kupa Federacije BiH:

DONJA MAHALA: NK Dinamo-FK Mladost (K) 5:0

DOMALJEVAC: HNK Mladost-FK Radnički 1:1 (JED 4:2)

ZENICA: NK Čelični Grad-NK Kolina 5:1

VISOKO: NK Bosna-NK Romari 3:2

ČITLUK: HNK Brotnjo-FK Igman (I) 3:1

LJUBUŠKI: NK Ljubuški-FK Famos 2:0

BOSANSKA KRUPA: GNK Bratstvo-HNK Rama 1:0

G. VAKUF/USKOPLJE: NK Sloga-HNK Sloga 1:4

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.