x

Barcelona priznala poraz: Coutinho ostaje u Liverpoolu!

Transfer saga oko prelaska Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu čini se da je dobila konačni epilog.

Barcelona je prije nekoliko dana objavila da će poslati još jednu ponudu za brazilskog fudbalera u vrijednosti od 118 miliona funti, te ako Redsi istu odbiju odustat će od pokušaja da dovedu Coutinha na Nou Camp. Katalonski klub je poslao ponudu za Brazilca, ali su s Anfielda ekspresno poručili da ni ova ponuda neće biti prihvaćena, te da Coutinho nije na prodaju.

 

Ovaj 25-godišnji fudbaler je u nekoliko navrata razgovarao s čelnicima kluba i priznao im da želi da ide u Barcu, no očito nije ništa mogao promijeniti. Engleski mediji prenose danas da je Barcelona posljednjom ponudom konačno priznala poraz da neće moći dovesti Coutinha u svoje redove, barem ne ovog ljeta.

 

Poznato je da je Barca prije dvije sedmice zaradila čak 222 miliona eura od prodaje Neymara. Navijači ovog kluba su sigurno očekivali velika pojačanja za taj novac, no još uvijek nisu dobili ništa, a prelazni rok je pred samim završetkom. Katalonci će se sada sigurno okrenuti dovođenju Ousmanea Dembelea iz Dortmunda.

 

Navodno, Barcelona uveliko pregovara sa njemačkim klubom oko visine obeštećenja i prema pisanju španskih medija ovaj transfer će se najvjerovatnije ozvaničiti u narednim danima. No, s čelnicima Barcelone se nikada ne zna.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.