x

Bordo tim poražen na Koševu: Sarajevo - Atromitos 1:2! (GALERIJA)

Fudbaleri Sarajeva poraženi su od Atromitosa sa 1:2 na domaćem terenu u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige, odigranoj sinoć po kišovitom vremenu. Naš jedini preostali reprezent klupskog fudbala nije uspio ostvariti povoljan rezultat protiv favorizovanih Grka, koji su dali dva gola preko Sokratisa Fyntanidisa u 11. i Evangelosa Nastosa u 75. minuti, dok je za bordo sastav Puzigaća zabio prelijep pogodak u 26. minuti. Bio je ovo sličan duel kao prvi okršaj sa Haugesundom u drugom pretkolu. Sarajevo je ponovo napadalo, ali Grci su iskazali bolju efikasnost i ostvarili prednost uoči revanša.

Osvajač Kupa naše zemlje krenuo je ofanzivno od početka. U šestoj minuti Puzigaća je šutirao sa 30-ak metara, a golman gostiju Italijan Luigi Cennamo izbacio loptu u korner. Uskoro je uslijedio šok za igrače i navijače koševskog premijerligaša pošto je grčki tim poveo nakon svog prvog kornera u 11. minuti. Pitu je centrirao sa lijeve strane, a Sokratis Fyntanidis udarcem glavom sa peterca savladao istrčalog golmana našeg tima Dejana Bandovića. Bordo sastav zaprijetio je u 23. minuti preko Krste Velkoskog, čiji je udarac sa vrha kaznenog prostora izblokirala odbrana atinskog sastava.

 

Napadi Sarajeva urodili su izjednačenjem u 26. minuti kada je odbijenu loptu prihvatio Puzigaća i lijevom nogom razornim udarcem sa 25 metara pogodio mrežu gostiju za erupciju oduševljenja fanova naše ekipe na tribinama najvećeg bh. stadiona. Lopta se odbila od lijeve stative i odsjela u golu za 1:1.

U 33. minuti Radovac je ubacio iz kornera sa lijeve strane, a defanzivac gostiju bio viši u skoku od Ivana Tatomirovića, otklonivši opasnost. Pet minuta kasnije domaćin je opet pokušao iz velike udaljenosti preko Puzigaće, koji je iz slobodnog udarca šutirao iznad prečke. U 42. minuti Stojčev je bio neprecizan sa 14 metara iskosa sa desne strane.

 

Mada je premijerligaš sa Koševa imao inicijativu početkom nastavka, Atmomitos je stvorio prvu priliku u 52. minuti. Konstantinos Giannoulis je proigrao Apostolosa Karamanosa, ali je njegov šut sa desetak metara izblokirao defanzivac domaćina Ivan Tatomirović. Ubrzo je na drugoj strani Miloš Stojčev uposlio Ševku Okića, čiji je pokušaj zaustavila odbrana Grka. Lijevi bočni igrač bordo ekipe Puzigaća pucao je u 64. minuti, ali Cennamo je lako odbranio. Samo minute kasnije pokušaj Bilbije sa 16 metara završio je visoko preko gola.

 

Gosti su kaznili neopreznost odbrane Sarajeva novim vodstvom u 75. minuti, u trenucima kada nije bilo zanimljivih dešavanja na terenu. Rezervista grčke ekipe Andreas Tatos asistirao je za Evangelosa Nastosa, koji je usamljen sa 14 metara preciznim šutem pogodio donji desni ugao gola Bandovića. U 78. minuti Stojčev je poslao loptu preko gola iz slobodnog udarca.

 

Uzbuđenja u finišu

 

Sreća je bila na strani Sarajeva u 85. minuti kada je Barić pogrešno vratio loptu koju je presjekao Tatos i pucao kroz noge Bandovića, ali je pogodio spoljni dio mreže iskosa sa lijeve strane sa osam metara. Uščuplićevi izabranici propustili su priliku za poravnanje u 88. minuti kada je šut Stojčeva sa 25 metara završio tik pored gola gdje ju je skrenuo golman Cennamo.

 

Tako je Sarajevo ponovo poraženo kod kuće kao i u prvom duelu sa Haugesundom, pa će u revanšu koji je na rasporedu 7. avgusta (20 sati) na stadionu Peristeriou u Atini imati težak zadatak da pokuša anulirati zaostatak protiv disciplinovanog i kvalitetnog rivala iz Grčke.

(Oslobođenje.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.