x

Došlo je i to vrijeme: Arsenal konačno ima sve igrače na okupu!

Poslije teškog poraza od Monaca na svom Emiratesu, Arsenal je za vikend savladao Everton i bar kratkoročno donio mir u kuću.

Međutim, činjenica je da Arsenal već duže vrijeme igra bez centralnog veznog i da se ekipa Arsenala i ove godine nalazi u velikim problemima sa povredama, a upravo to bi se od sljedeće utakmice moglo promijeniti.

Naime, kako je Arsene Wenger potvrdio, Aaron Ramsey u potpunosti se oporavio od povrede mišića i spreman je za utakmicu u srijedu koju “Topnici” igraju na Loftus Roudu protiv QPR-a.

 

Pored njega u ekipi bi se za utakmicu sa Manchester Unitedom, koja se igra u sljedeći ponedeljak, trebao naći i Jack Wilshere što će biti veliko pojačanje pred zgusnuti raspored Arsenala do kraja sezone.

 

Francis Coquelin je slomio nos u utakmici protiv Evertona, ali postoji mogućnost da će igrati protiv QPR-a i o tome još moraju odlučiti u klubu. Ako bude igrao sigurno će nositi zaštitnu masku.

 

Pred povratkom nalaze se Arteta i Debuchy koji bi za par sedmica trebali biti spremni, a Arsenal po ko zna koji put u posljednjih 10 godina, kompletan.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.