x

Edin Džeko: Nikad nisam zabio Chelseaju, želim to uraditi večeras!

Edin Džeko (31) obratio se sinoć novinarima u Londonu uoči utakmice grupe C Lige Šampiona između Chelsea i Rome koja se igra u srijedu u 20,45 sati na Stamford Bridgeu.

Prisutne novinare je zanimalo da li je njegova posljednja sezona ono najbolje što može pokazati, te kako se osjeća kao kandidat za Zlatnu loptu?

 

– Mislim da sam sve bolji kako sam stariji. Imam 31 godinu i ne želim stati na ovome što sam do sada napravio. Najvažnije je da se osjećam dobro i da sam u formi. Zadovoljan sam sa posljednje dvije sezone u Italiji, a na velikom broju golova mogu biti zahvalan mojim saigračima koji su bili odlični.  Iskreno mislim da ne mogu osvojiti Zlatnu loptu, ali sam jako ponosan zato što sam kandidovan za prestižnu nagradu. I na tome mogu biti zahvalan mojim saigračima. – poručio je Džeko.

 

Džeko još nije uspio zabiti gol protiv Chelsea.

 

– To mi je definitivno motivacija, jer uvijek želim zabijati golove i pomoći timu. Možda je Chelsea jedan od najboljih timova protiv kojih nisam postigao gol, tako da se nadam da će se to desiti sutra. Svakako ću uraditi sve da se to dogodi. – najavio je kapiten BiH.

 

Fudbaler Chelsea Macos Alonso rekao je kako bi, da može, iz ekipe Rome maknuo Edina Džeku i tako puno olakšao posao svojoj ekipi. Novinari su pitali Džeku koje bi fudbalere Chelsea on sklonio iz tima? Da li možda Alvaro Moratu koji se brzo navikao na igru u Engleskoj.

 

– Čitao sam to, ali sada je već prekasno da me skloni iz ekipe. Da mogu sklonio bih pet igrača iz Chelsea da nam olakšam posao. Chelsea je vrhunski tim sa puno dobrih igrača. Nažalost, ne mogu nikoga skloniti, pa nam ostaje da damo svoj maksimum i pokušamo napraviti dobar rezultat.

 

Morata se jako brzo navikao i zabio nekoliko golova, čak iako je bio povrijeđen. On je važan za Chelsea. Ne znam da li će sutra igrati, možda ga sačuvaju za narednu utakmicu. Opet ponavljam Chelsea nije ekipa sa jednim dobrim igračem, nego jedan dobar tim koji zna šta želi. Na nama je da se dobro pripremimo, naspavamo i nadam se i dobro odigramo. – realan je Edin.

 

Džeko će protiv Chelsea odigrati svoju 100. utakmicu u dresu Rome.

 

– Vrlo sam sretan. Iskreno, nakon prve godine nisam očekivao da ću ovako brzo odigrati stotinu utakmica za Romu. Nadam se ćemo povodom mog jubileja sutra napraviti dobar rezultat. – zaključio je Edin Džeko.

 

Nakon dva kola Chelsea ima šest bodova, Roma 4, Atletico Madrid 1, Qarabag 0 bodova.

 

(BIH.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.