x

Hrvatskoj prijeti izbacivanje iz FIFA i UEFA takmičenja

FIFA i UEFA izgubile su strpljenje s hrvatskom Vladom, točnije Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te su bez imalo okolišanja zaprijetile ministru Željku Jovanoviću da će suspendirati sve hrvatske klube i reprezentaciju iz svih natjecanja ako se politika umiješa u unutarnje stvari Hrvatskog nogometnog saveza, tvrdi Index.hr.

Svojim klasično ucjenjivačkim tonom, krovne nogometne organizacije staju u obranu svojih glasača i članica i ne odgovara im da se “benigne sitnice” poput Lokomotivine licence ovako duboko razvlače.

Index je nedavno objavio Jovanovićev dopis upućen UEFA-i i FIFA-i u kojem ministar zahtjeva od čelnih ljudi svjetske i europske nogometne federacije da se “suzdrže od prozivanja i osvrtanja na Zakone RH”. Vlada se trudi objasniti da bi zakoni RH trebali biti iznad Fifinih propisa, no ne ide im. Groteskno je da HNS od Uefe traži zaštitu u nepoštivanju vlastitih pravila, tako stvari zvuče još prostije.

Na Jovanovićevu akciju, FIFA i UEFA su imale žestoku reakciju pa tako hrvatskoj reprezentaciji prijeti suspenzija koja bi mogla početi već od ovog ljeta, odnosno postoji mogućnost da hrvatska reprezentacija zbog HNS-a i Vlade RH propusti SP u Brazilu! A sve je počelo zbog rješenja Sportske inspekcije koja je, uz blagoslov Ministarstva, zatražila od HNS-a ukidanje licence Dinamovoj filijali Lokomotivi, Hrvatskom dragovoljcu i Vinogradaru.

HNS je spremno krenuo u rat s Ministarstvom, a na svoju su stranu privukli UEFA-u i FIFA-u, koje olako prijete najtežim mogućim sankcijama.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.