x

PRAVILNIK JE JASAN: Evo kakva kazna očekuje Široki Brijeg!

Navijačima Širokog Brijega današnja utakmica sa Željezničarem u okviru Kupa BiH poslužila je kao poligon za ustaško orgijanje. Domaći navijači pružili su podršku osuđenoj šetorci HVO-a za udruženi zločinački poduhvat, a skandirali su i ime fiktivne “Herceg-Bosne”.

 

Zbog ustaškog orgijanja Širokobriježani će biti predmet Disciplinske komisije, a NS BiH mora biti dosljedan pri kažnjavanju društvenih devijacija na tribinama. Ako je suditi po pravilniku, Široki Brijeg bi mogao dobiti žestoku kaznu.

 

Gledajući Disciplinski pravilnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, član 74., stav 5, u kojem piše „Ako gledaoci na utakmici ili javnoj utakmici pokazuju natpise i simbole koji javno vrijeđaju ljudsko dostojanstvo po osnovu rase, boje, nacije, religije, jezika ili počine neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove ekstremističke ideološke propagande, klub za koji gledaoci navijaju biće kažnjen novčanom kaznom od 3.000 KM do 30.000 KM.“

 

Jasno je da su navijači Širokog Brijega danas na Pecari pogazili i minumum ljudskog dostojanstva, zbog čega NS BiH mora slijediti UEFA praksu po ovom pitanju. Zaustavite fašizam na bosanskohercegovačkim stadionima!

sop.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.