x

Real Madrid slavio u Pamploni!

Real Madrid je, kao gost, u 22. kolu španske Primere s 3:1 savladao Osasunu.

Real Madrid je protiv posljednjeplasirane momčadi prvenstva stigao do 15. pobjede u Primeri i sa dvije utakmice manje ima bod više od drugoplasirane Barcelone.

 

Real nije bio u Pamploni furiozan kao Barca u Baskiji protiv Alavesa (6:0), ali tim Zinedinea Zidanea napravio je još jedan dobar korak u borbi za titulu.

 

Početak meča obilježila je stravična povreda domaćeg nogoemtaša Bonnina, koji je nakon u duela s Iscom zadobio prelom noge. Gosti su u 24. minuti poveli, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo.

 

Portugalcu je ovo bio 14. pogodak u prvenstvu i sada je na tri gola od Messija, te četiri od vodećeg strijelca Luisa Suareza. 

 

U 33. minuti Sergio Leon je pogodio za slavlje domaćih, koji su na odmor otišli sa sjajnih 1:1. Imao je Leon još jednu sjajnu šansu na početku drugog dijela, ali je bio neprecizan.

 

Isco je u 62. minuti uspio zabiti za trijumf Real Madrida, pošto se domaći igrači nisu više uspjeli vratiti. Čitav plijen Kraljevima ovjerio je Lucas golom u nadoknadi. U domaćem timu nije bilo bh. nogometaša Kenan Kodre, koji nije dobio šansu s klupe.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.