x

Real okončao turneju u SAD-u pobjedom nad MLS zvijezdama!

Real Madrid je svoju pripremnu turneju u SAD-u završio pobjedom nad ekipom MLS All-Stars, nakon boljeg izvođenja penala. Regularni tok utakmice okončan je rezultatom 1:1, a u penal seriji (4:2) junak Reala bio je mladi golman Luca Zidane, sin trenera madridske ekipe Zinedine Zidanea.


MLSAllStars-RealMadrid by goloviliga

Utakmica protiv zvijezda MLS lige bila je odlična provjera za Real pred susret UEFA-inog Super Kupa koji se igra sljedeće sedmice, a Madriđani su, uz dosta muke, uspjeli savladati svoje sinoćnje protivnike.

 

Priliku za igru, na obje strane, dobio je veliki broj fudbalera, a Real je došao do vodstva u 59. minuti kada mladi ofanzivac Borja Mayoral koristi odlično proigravanje Ceballosa i postiže gol za 1:0.

 

Ekipa MLS All-Stars uspijeva stići do izjednačenja u 87. minuti nakon kornera. Nakon ubacivanja iz ugla prvo šutira McCarty, ali lopta pogađa stativu, a potom dolazi i do Dwyera koji je posprema u mrežu Reala.

 

Nakon regularnog toka utakmice pristupilo se izvođenju penala, a upravo Dwyerov šut s bijele tačke brani mladi Luca Zidane. Nakon Dwyera, i Dos Santos promašuje, dok su igrači Reala bili sigurni u penal seriji, te su na taj način uspjeli doći do pobjede.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.