x

Stižu uskoro

BMW objavio fotografije i video kamufliranih prototipa modela X3 M i X4 M

Nakon što smo saznali za datum debija modela X7 i vidjeli modele X2 M35i i X5xDrive45e, BMW je otkrio još noviteta iz svoje X porodice, a to su prototipi snažnih crossovera X3 M i X4 M koji će se pridružiti u budućnosti.

Radi se o kamufliranim prototipima koji su blizu proizvodnje kada će postati prvi X3 M i X4 M. Pokretat će ih novorazvijeni turbopunjeni redni šestak čija će se snaga prenositi na sva četiri točka zahvaljujući xDrive sistemu. BMW-ov motor će vjerovatno nositi oznaku S58, što u suštini predstavlja M verziju B58 3.0-litarskog motora, koja će razvijati najmanje 450 KS. Špekuliše se da će Competition paket opreme povećati snagu na 475 KS. Sljedeće generacije modela M3 i M4 će se vjerovatno oslanjati na isti motor.


Snažni i brzi prototipi nazvani Sports Activity Vehicle (X3 M) i Sports Activity Coupe (X4 M) dijelit će aktivni M stražnji diferencijal i mnogo drugih M komponenti. Naprijed će biti veliki usisnici zraka, a nazad četiri završetka izduvnih cijevi. Tu su i aerodinamička poboljšanja koja će pomoći automobilima da postave nove dinamičke standarde u svojim segmentima.


S obzirom na ovaj vid prezentacije prototipa, na produkcijske verzije vjerovatno nećemo dugo čekati.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.