x

HEROJ ŽELJE

Dženan Haračić za "Dnevni avaz": Neopisiv je osjećaj, želimo prolaz

Navijači su naš 12. igrač, nedostajat će nam u uzvratnoj utakmici

Fudbaleri Željezničara remizirali su u prvoj utakmici 1. pretkola Konferencijske lige protiv bjeloruskog Dinama iz Minska (2:2). Bjelorusi su uspjeli da povedu i naprave dva gola razlike, iako su sarajevski „Plavi“ bili bolja ekipa.

Taj rezultat je na semaforu stajao do 85. minute, kada je dobri stari džoker Dženan Haračić pogodio prvi put mrežu protivnika, a u sudijskoj nadoknadi i drugi za veliki remi.

Spektakl na Grbavici

Napadač Željezničara Dženan Haračić govorio je za „Dnevni avaz“ o toj utakmici, navijačima i revanšu koji tek slijedi.


- Uvijek je lijep osjećaj postići gol, a pogotovo u važnoj utakmici na prepunoj Grbavici. Postići gol u evropskim takmičenjima je neopisivo – započeo je Dženan Haračić za „Dnevni avaz“.

Grbavica je po ko zna koji put pokazala da je sveto mjesto za navijače sarajevskog kluba i da, kada Željo igra, sve drugo ostaje po strani.

- Navijači su priredili ono što malo ko priredi svojim igračima u današnje doba. I ovom prilikom bih im se želio zahvaliti. Nedostajat će nam u uzvratnoj utakmici. Da su puštene tribine, siguran sam da bi bile krcate našim navijačima – kazao je Haračić, zahvalivši se još nekoliko puta navijačima.

Ratnički mentalitet

Ratnički mentalitet „Plavih“ je doslovno zarazan. Prosto je fascinantno kako ih se nikada ne smije otpisati.

- Ova situacija nam se dešavala i na dva derbija, pa evo i sad protiv Dinama. Uvijek imamo vjetar u leđa od naših navijača i znamo da su oni naš 12. igrač.

Ne odustajemo, i taj pobjednički mentalitet u ekipi nas tjera da idemo do kraja.


Zato nam se i isplatilo. Poslije utakmice smo radili analize. Sad smo bolje upoznati s njima i oni s nama.

Moje mišljenje je da možemo odigrati jednu dobru utakmicu i proći u naredni krug takmičenja – poručio je Haračić za "Dnevni avaz" uoči revanša koji se igra 20. jula od 19 sati u azerbejdžanskom Bakuu.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.