x

10 minuta do savršenog jela

Makarone u sosu od gljiva

Manjak ideja za kuhanje je nešto s čime se svi borimo. Kako bilo, ako nemate inspiraciju i dosadilo vam je da jedete svega nekoliko jela koja se vrte u krug, nudimo vam nešto novo i veoma ukusno.

Ako ste ljubitelj tjestenine i želite da je jedete bez griže savjesti, nemojte oklijevati i isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

500 g makarona (čipkastih, rebrastih, ravnih, potpuno je svejedno)

2 čaše kisele pavlake

300 grama šampinjona

150 grama pureće salame

Priprema:

1. U šerpu sipajte dovoljno vode da prekrije makarone i ubacite dvije kašičice soli. Nakon što su makarone skuhane, procijedite vodu i vratite ih u šerpu.

2. Sos: Šampinjone lagano upržite na maslinovom ulju (ne više od 5 minuta). Salamu isjeckajte na sitne kockice. U zdjelu ubacite dvije čaše pavlake i dobro umiješajte sa šampinjonima i salamom. Sos nalijte preko makarona i sjedinite smjesu.


Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.