x

VEĆ NAŠLI ZAMJENU

Milan se definitivno odrekao velike zvijezde, Maldini mu poručio da nije Rijkaard

Propali su i posljednji pregovori između Milana i Franka Kessieja i čelnici sedmostrukog prvaka Evrope odlučili su odustati od pokušaja da produže ugovor s reprezentativcem Obale Slonovače.

Već neko vrijeme traje drama oko Kessieja i jedna od najvećih zvijezda tima napustit će Milan besplatno tokom ljeta. Dogovora za nastavak saradnje nema i neće biti prema navodima italijanskih medija.

Nekoliko puta su čelnici Rossonera povećavali ponudu za robusnog vezistu, ali je on sve to odbio traživši čak 10 miliona eura po sezoni. Posljednja ponuda Milana iznosila je šest i po miliona plus bonuse, ali je to Kessie sa svojim zastupnicima odbio.


Umjesto Kessieja u Milan će stići Renato Sanchez, koji navodno već ima dogovor s Rossonerima i tokom ljeta će preći na San Siro također besplatno.

Tehnički direktor Milana Paolo Maldini odbio je povećavati ponudu za Kessieja, a to je opisao na sjajan način i pokazao još jednom da niko nije veći od kluba niti da će iko uvjetovati klub, što se već dogodilo u situaciji s Gianluigijem Donnarummom.


Ugledni novinar Franco Ordine, koji je upućen u dešavanja unutar Rossonera, jer radi i za Milan TV, ali i Mediaset Silvija Berlusconija, tvrdi da je Maldini odbio ponuditi 10 miliona eura Francku Kessieju poručivši da nije u pitanju njegov imenjak Frank Riijkard.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.