x

MJESTO ZA OPUŠTANJE

Odmaralište u planinama Tajvana: Prirodni ambijent za bijeg od užurbanog gradskog života

Svuda oko sebe možete vidjeti palme koje uokviruju pejzaž tropskih prašuma i uživati u pogledu koji puca na sve strane


Luksuzna odmarališta u planinama su idealna za odmor iz nekoliko razloga. Najprije, planine nude predivan prirodni ambijent s prelijepim pejzažima, netaknutom prirodom i čistim zrakom. To je savršeno za ljude koji žele da pobjegnu od užurbanog gradskog života i opuste se u prirodi.


Vrhunska usluga

Drugo, ova odmarališta obično nude razne aktivnosti koje se mogu prakticirati na otvorenom i koje vam svakako mogu pomoći da ostanete u formi (čak i tokom odmora) te da se samim tim osjećate bolje i zdravije. Također, luksuzna odmarališta u planinama obično nude vrhunsku uslugu i sadržaje koji mogu učiniti boravak gostiju udobnim i zabavnim.

Jedno takvo odmaralište organskog dizajna jeste tajvanski kompleks luksuznih vila pod zajedničkim nazivom The Bale Villas. Dizajnerski studio koji je radio na ovom projektu, planirao je imanje kao veliku zelenu površinu sa samostalnom baštom i vilama koje nude nevjerovatan pogled na netaknutu prirodu regiona.


U pozadini imanja se nalaze objekti kao što su beskonačni plutajući bazen, bar pored bazena i ležaljke. Svuda oko sebe možete vidjeti palme koje uokviruju pejzaž tropskih prašuma i uživati u pogledu koji puca na sve strane. Građevinska konstrukcija uglavnom koristi prirodni pješčar i crni vulkanski kamen, a materijali su integrirani u pejzaž kao dio zgrade.

Pet elemenata

Priroda je primitivna, nenamjerno isklesana, dok je kompleks vješto skriven u „zaboravljenim brigama“ planine Niumian.

Pet prirodnih elemenata “kamen, svjetlost, voda, zelena i drveće” savršeno su integrirani u zgradu, a otvoreni raspored omogućava nesmetan pogled, tako da bez problema u svakom trenutku gosti mogu uživati u pejzažu bilo u zatvorenom ili na otvorenom.


Ima 15 soba

Zanimljivo je istaći da u ovom odmaralištu postoji samo petnaest soba, kako bi se osiguralo da svaki gost ima nezavisan i potpuno privatan prostor.

Unutrašnjost vila se sastoji od dnevnog boravka, spavaće sobe, kupatila i balkona, mada valja napomenuti da svaka soba ima i svoje posebno dvorište za potpuno stapanje s okolnom prirodom.

Velike površine ispunjene palmama i zelenim lisnatim biljkama protežu se do zemlje kako bi povezalo unutrašnje i vanjsko okruženje.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.