x

Nakon što je odbio posljednju ponudu

PSG spreman prodati Mbappea, već su našli zamjenu i to je još jedan Neymarov prijatelj

Francuski PSG navodno je spreman prodati Kyliana Mbappea u finišu ljetnog prelaznog roka.

Mbappe je odbio posljednju ponudu kluba o produžetku saradnje. Nuđen mu je ugovor 5+1 uz povećanju platu, ali Mbappe je to odbio.

Kylian ne želi biti treći igrač u klubu. To je jasno saopštio sportskom direktoru Leonardu i klub je, kako tvrdi RMC, odlučio da sasluša ponude do kraja ljetnog prelaznog roka.


Real Madrid je klub čija se ponuda čeka. Za sada poziva u Pariz iz Madrida nije bilo i vidjet ćemo hoće li se šta značajno desiti u narednim danima.

Također, RMC navodi kako je i jedan engleski tim pokazao značajan interes za Mbappea u proteklim sedmicama, ali nije poznato o kojem timu je riječ.


PSG je navodno već spremio i zamjenu za Mbappea. Kontaktirali su brazilskog fudbalera Richarlisona koji je veliki prijatelj zvijezde tima Neymara.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još osam dana. U svijetu fudbala je apsolutno sve moguće, a o odlasku Mbappea se već dugo priča.

Mbappe je od 2017. godine član PSG-a. Plaćen je čak 180 miliona eura ekipi Monaca, a za Svece je odigrao 174 utakmice i zabio je 133 gola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.