x

Šener Bajramović u As exkluzivu: Džeko naš najbolji fudbaler svih vremena!

Gost novog izdanja „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je Šener Bajramović, nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH. Bajramovića mnoge Sarajlije pamte kao veoma nadarenog igrača Željezničara koji je „trbuhom za kruhom“ napustio domovinu i okušao se u Belgiji, potom u Turskoj, pa u Francuskoj. Po okončanju karijere, završio je Prirodni matematički fakultet, zatim Višu trenersku školu i tako je vrlo brzo uplovio u trenerske vode.

„Vodio sam sarajevsku i visočku Bosnu, a potom s obreo u Makedoniji. Radio sam u 'Tikvešu' i 'Slogi Jugomagnet sa kojom sam učestvovao u Kupu evropskih kupova“, kaže Bajramović, koji je jedno vrijeme bio na specijalizaciji u Engleskoj u Liverpulu, te u Španiji u Real Madridu.

„To su zaista lijepa iskustva, jer nije mala stvar boraviti u tako slavnim klubovima, kao što su Liverpul i Real Madrdid. To mi je puno pomoglo kao treneru. Upravo, to stažiranje u Madridu prezentirao je pri polaganju za PROF licencu Nogometnog saveza BiH“.

Šener Bajramović je vodio i nekoliko bosanskohercegovačkih klubova, FK Jedinstvo, FK Sarajevo, FK Orašje, FK Iskra iz Bugojna i FK Gotažde. U međuvremenu je bio selektor mladog i olimpijskog tima Bosne i Hercegovine.

„Gdje god da sam radio, nosim lijepe uspomene, lijepa poznanstva, prijateljstva. Posebno sam ponosan na period kada sam bio selektor mlade reprezentacije BiH. Tada smo stvorili jedan tim koji će niz godina igrati i za našu najbolju A selekciju. Tada su dres mlade reprezentacije BiH nosili Hasagić, Berberović, Papac, Pelak, Šilić, Blatnjak, Škoro, Bajramović, Muslimović... Želio sam da dres naše reprezentacije obuće i Zlatan Ibrahimović, kojeg sam zvao. Malo je falilo da imamo u timu tri Zlatana (Bajramović, Muslimović, Ibrahimović op.a.) koji bi ostavili sjajan pečat bh. fudbalu“.

Šener Bajramović se osvrnuo i na najbolje bh. fudbalere svih vremena.

„Logićno je da je Edin Džeko najbolji, mada smo mi imali zaista mnoge sjajne igrače kao što su Mišo Smajlović, Enver Hadžiabdić, Mirsad Fazlagić, Hasan Salihamidžić...“, kaže Šener Bajramović, poliglota, znalac i profesionalac, ali prije svega gospodin.

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.