x

Suzuki najavio svjetsku premijeru novog modela

Nakon tržišnog uspjeha sa modelom SX4, Suzuki je 2013. predstavio njegovog nasljednika pod oznakom SX4 S-Cross koji je punih 8 godina u prodaji.

Životni vijek ovog kompaktnog krosovera bliži se kraju, a japanski proizvođač objavio je "tizer" za novi model za koji se vjeruje da će zamijeniti odlazeći S-Cross.

Kratki video u kome se naziru farovi automobila postavljen je na Instagram profilu britanskog ogranka kompanije, dok je Suzuki na svom grčkom sajtu nagovijestio da je riječ upravo o nasljedniku modela S-Cross.


Kako se navodi, automobil koji će debitovati 25. novembra je porodični SUV sa hibridnim pogonom na sva 4 točka, koji nudi "obilje komfora i bezbjednosnih sadržaja", prenosi b92.

SX4 i S-Cross imali su dosta uspjeha u Evropi, pa se očekuje da japanski proizvođač još jednom ponudi model po mjeri kupaca sa Starog kontinenta.


Suzuki je inače poznat po svojoj nekonvencionalnoj strategiji proizvoda za evropsko tržište, gdje nudi niz raznovrsnih modela iz pokompaktnog i kompaktnog segmenta, uključujući Ignis, Swift, Vitaru i pomenuti S-Cross SUV, a tu je i legendarni Jimny koji se sada prodaje samo kao komercijalno vozilo sa dva sjedišta radi poštovanja strogih propisa o emisiji izduvnih gasova.

Osim toga, zahvaljujući saradnji sa Toyotom, Suzukijev asortiman je uvećan za modele Swace, koji je preimenovana Corolla Sport Tourer, i Across, koji je zasnovan na Toyoti RAV4. I dok su ovi modeli opremljeni Toyotinim "punim" hibridnim sistemom, ostatak game koristi 48-voltnu "laku" hibridnu tehnologiju.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.